Wie ben ik?

Ik ben Yvonne Jansen. De mens heeft mij altijd geboeid en gefascineerd. Na mijn reguliere opleiding Geneeskunde in Leiden kwam ik tot de ontdekking dat ik meer breed wilde kijken naar mensen, hun gezondheid en naar de oorzaken van hun klachten. Deze manier van denken heeft er toe geleid, dat ik, na een aantal jaren gewerkt te hebben als docent anatomie/fysiologie/ziekteleer, Mesoloog ben geworden. Als Mesoloog kijk ik behalve regulier ook o.a. vanuit de Chinese Geneeskunde en Ayurveda naar mensen en kan ik ook heel breed behandeladviezen geven. Zo vond ik in de Mesologie wat ik zocht!
Voor mijn eigen ontwikkeling heb ik nog de opleiding Dans- en Bewegingstherapie gedaan en gaandeweg ben ik erachter gekomen dat dit een prachtige aanvulling is op mijn werk als Mesoloog. Elke dag geniet ik weer van het werken in mijn eigen praktijk SoulLife.

Samen werken we aan je gezondheid. Ik kan je de richting wijzen, maar het is belangrijk dat je ook zelf aan de slag gaat. Dat je je leefstijl wilt veranderen. Dát vind ik belangrijk. En alleen dan werkt het.

Mijn opleidingen en ervaring

✓ Diploma doctoraal opleiding Geneeskunde, Universiteit Leiden

 

✓ Docent Anatomie/Fysiologie/Ziekteleer, Opleiding Verpleegkunde, ROC

 

✓ Diploma Mesologie, Academie voor Mesologie Amsterdam

 

✓ Cursus Ayurveda, verdieping in de 7 dhatus

 

✓ Cursus Manuele technieken – osteopathische handelingen voor Mesologen

 

✓ Diverse workshops en jaarlijks verplichte nascholingen

 

✓ Thesis ‘Vergelijkend Mesologisch onderzoek bij intensieve duursporters
(wielrenners) en niet-duursporters in de praktijk

 

✓ Certificaat Dans- en Bewegingstherapie, centrum Agape België

Mijn specialisaties

✓ Als je overgewicht hebt, is het belangrijk om te kijken naar de rol van voeding, balans en beweging, voldoende rust en de juiste supplementen. Kortom alle elementen die een rol spelen bij de weg terug naar een gezond en lichter leven.

 

✓ In de begeleiding van sporters kijk ik naar de juiste voeding, maar ook of je dit op het juiste moment neemt. Ik kan je adviseren over supplementen die kracht, uithouding en herstel bevorderen.

 

✓ Veel mensen zijn zoekende naar de juiste voeding. Ik kan testen of je overgevoelig reageert. Ik kan duidelijk bieden over wat geschreven en verteld wordt over voeding. Het gaat erom dat je weer leert te eten wat bij jou past.

 

✓ Kinderen komen vaak in mijn praktijk, vaak met problemen die een relatie hebben met voeding en de spijsvertering. Als de vertering beter gaat, zitten ze meestal ook snel weer beter in hun vel.

Chat openen
1
Hallo, Yvonne hier. Kan ik je helpen of wil je een afspraak maken? Ik zal zo snel mogelijk reageren!